Nyheter ang paraden!

>
>
Nyheter ang paraden!

Hej Linköping med omnejd!

Tro det eller ej, men i nuet planerar vi prideparad i fysisk form. Det är viktigt att vi fortsatt håller social distansiering och tillsammans med kommunens arbetsgrupp har vi just nu funnit en lösning för att förhoppningsvis kunna genomföra en parad.

Nu vill vi delge er lite förhandsinfo hur våra lösningar att genomföra prideparad den 22 augusti ser ut. Vi tänker oss att parader genomförs i olika team av grupper på max 50 personer under hela veckan, alltså både under paraddagen den 29 augusti och under hela veckan. Det ger möjlighet att delta i paraden vid flera tillfällen och i olika delar av Linköping. I varje paradteam finns möjlighet att låna utrustning och sända sin paradväg i sociala medier.

Paraderna genomförs genom att varje person har ett band på två meter i regnbågens färger mellan sig och den som går framför och bakom. Det finns flera olika alternativ på band. Det kan vara en två meter lång vimpel med regnbågsflaggor eller varför inte en härligt stor flagga?

För att alla lättare ska kunna delta som företag, organisation, skolklass eller grupp låter vi alla dagar vara parad dagar 22-30 augusti. Vi vill gärna att de som inte har möjlighet att delta i paraden kan följa med och vi riggar därför för att allt kommer att kunna livesändas eller streamas ut i våra medier.

Skulle restriktioner gällande social distansering förändras kan det bli en fantastisk symbolisk effekt att vi kan släppa banden emellan oss och visa på gemenskap. Vi planerar också att avsluta paraden med att fira gemensamt på något sätt. ?

De flesta av alla planerade evenemang som invigning, uppträdanden och konserter planeras att genomföras digitalt med förhoppningen om att snabbt kunna ställa om till fysiska aktiviteter om restriktionerna skulle ändras så att det är möjligt. 

Imorgon kort släpper vi ett webbdokument där ni kan anmäla er grupp som vill lyfta rätten till kärlekens alla färger och lika värde genom att paradera under Regnbågsveckan.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart